Untitled Ornament

Av Robin Danielsson (2020)

Om kunstverket

Danielsson ønsker med sitt verk «Untitled Ornament» å «skape et stedsspesifikt verk med en tydelig visuell identitet.» Som utgangspunkt for arbeidet har Danielsson tatt inspirasjon fra blant annet antikke mosaikk-gulv og eldre norske strikkemønstre. Disse forenklede mønstrene leder tankene til eldre tradisjon- og kulturhistorie, noe som står i fin samklang med middelalderkirken, samtidig som verket i granitt-stener på 10 x 10 cm også har et kontemporært uttrykk. Danielsson har gjennom prosjektet undersøkt overgangen fra et materiale til et annet fungerer.

Informasjon om kunstner

Robin Danielsson. (f. 1983 i Jönköping, Sverige) er utdannet ved Konsthögskolen i Valand og Glasgow School of Fine Art, og bosatt i Oslo. De senere årene har Danielsson markert seg som en stilsikker tegner og maler med et grafisk form-språk. Han har medvirket til en rekke utstillinger i Norge og internasjonalt. Bland med sin soloutstilling på Tegnerforbundet (Oslo) 2018, Statens Høstutstillingen 2019, Center of Contemporary Art Andratx (Mallorca) 2018, Akershus Kunstsenter 2017, Wildlife Skulpturpark 2017, og Galleri Soft (Oslo) under Tegnebiennalen 2016.

Danielsson jobber med tegning og maleri der han finner inspirasjon fra bl.a. kunsthistorie, folklore, ornamentikk og populærkultur. Gjennom en bevisst sammensetning av motiv, format og plassering skaper jeg bilder der menneskets og naturens forgjengelighet er grunnleggende temaer.

Robin Danielsson

Les mer...

Relaterte artikler