Fjær - Fugl - Flora

Av Ella Heidi Sand (2020)

Om kunstverket

Fjær To fjær, utført i syrefast stål, er montert på fasadeveggen ved inngangen til bygget. Fjær har en iboende letthet som vil være med på å skape et lysere og mer velkomment inngangsparti, som samtidig fungerer som logo til bygget og dets funksjon - bosted/rede for beboerne.

Fugl Fjærmotivet fra inngangspartiet er videreført inn som fjær til fugler og som bladverk lagt til byggets trappeavsatser. I første etasje en Sanglerke på en sirkulær form, og bladverk ved inngangen til avdelingen.I andre etasje en Stokkand på en sirkulær form, og en Kolibri og en liten blomst ved inngangen til avdelingen. På vegg mellom de to etasjene er det montert to Kolibrier som er i ferd med å suge til seg nektar fra to blomster.

Flora I byggets korridorer er ideen å skape en passasje gjennom en gladstemt "blomstereng", med noen få overraskelser i form av frosker, sommerfugler og edderkopper. Det er ulik montering og fargesammenstilling i hver etasje; i første etasje går det i gul/grønn/blå fargetoner i andre etasje gul/orange/rød fargetoner.

Inne i bygget er det til sammen 66 antall former utført i pulverlakkert aluminium.

Ella Heidi Sand

Les mer...

Relaterte artikler